House



De hektiska tisdagarna med en massa bra program har inte börjat. Än så länge är House det enda som måste ses. Det går tisdagar klockan 21.00 på tv4.

Precis som många andra långakörare riskerar House att bli enformigt efter så lång tid. Jag tycker ändå att House har klarat sig relativt bra. Det är svårt att bräcka de otroligt fantasifulla medicinska fall de tidigare har haft. Lösningen på detta har blivit att fokus har flyttats från patienterna till läkarnas personliga relationer och deras liv i större utsträckning. Det tillsammans med den allt dystrare stämningen som präglar avsnitten har gjort serien sämre enligt mig, men den är trots allt fortfarande bra. Detta tack vare Houses otroligt färgstarka personlighet och Hugh Lauries utomordentliga agerande som ger karaktären liv.

Gårdagens avsnitt handlade om en miljörättsaktivist som plötsligt insjuknar under en demostation. Det var ett mediokert avsnitt som präglades av Kutners plötsliga död (skådespelaren fick jobb hos Obama-administrationen) i förra veckans avsnitt.

Jag anser att seriens manusförfattare måste återuppta fokus på de medicinska fallen och återinföra den mer humoristiska tonen programmet en gång hade för att inte försämra kvaliteten ytterligare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0