Kakornas kungar



Gårdagens höjdpunkt slog både Desperate Housewives och Couger town med hästlängder. Jag pratar om dokumentären Kakornas kungar (kings of pastry) som visades på SVT1 22:00. Den handlade konditorer som tävlade om att få den prestigefyllda utmärkelsen MOF.

Jag trodde inte att det var möjligt att göra såna fina skulpturer av socker och choklad, men tydligen går det. Om ni är intresserade av att se de vackraste ätbara skulpturerna och tårtorna som finns så rekommenderar jag detta starkt:

http://svtplay.se/t/129797/dox

För er som inte orkar se hela programmet. Mellan dessa tidpunkter får man se buffén med alla bakverk uppradade:

1:12:45-1:14:23

Säsongspremiär *2

På grund av ett antal prov har bloggen blivit lite åsidosatt på senaste tiden. Nu blir det en snabb genomgång av det viktigaste som har hänt sen sist.

Två säsongspremiärer utgör ett välkommet tillskott i TV-tablån. Jag talar naturligtvis om Desperate Housewifes och Robinson.

Långköraren Desperate Housewifes gör verkligen skäl av namnet i sin desperation att behålla sina tittare. Efter otaliga mord, otrohetsaffärer och inte minst ett hopp fem år framåt i tiden har nog manusförfattarna svårt att komma på sätt att överraska tittarna. Apropå det berömda hoppet framåt i tiden, är det bara jag som reagerar på att allt borde utspela sig fem år in i framtiden fast det av allt att döma utspelar sig i nutid?
Manusförfattarna gör sitt bästa och trots att det inte riktigt håller sin forna standard så kommer jag förmodligen vara en trogen tittare till slutet.

Den andra säsongspremiären var Robinson. En gammal klassiker som reste sig ur askan och återuppstod på TV4 efter att TV3 hade kört det i botten. Programmet kommer förmodligen aldrig upp i tittarsiffrorna det en gång hade på SVT, men jag tycker att årets säsong verkar lovande. De verkar ha valt ut en del färgstarka personer och tävlingarna är hårda som vanligt.



Robins

Programutbudet på lördagskvällar är verkligen inget att hurra över. Kanske är det meningen att man ska göra andra saker än att sitta hemma på lördagarna?

I och med den nya säsong av Robins, SVT1, finns det i alla fall något att se på. Robins är inne på sin sjätte säsong och programledaren Robin Paulson har framgångsrikt lyckats ta till sig det amerikanska talk show-formatet. Programmets kvalitet beror mycket på vilka som gästar programmet. Johan Glans är ett exempel på en bra gäst och han levererade som vanligt.


Idol 2010

Idag var den första fredagsfinalen i Idol, detta årligen förekommande spektakel. Jag är ingen hängiven idolhatare, men det blir lätt enformigt och förutsägbart i längden. När det var dags att dela ut wild cards gick det exakt som jag hade förväntat mig. Inte heller artisternas nummer bjöd på några större överraskningar. Men jag tycker ändå att det är många bra artister i år. Några av mina favoriter är Jay, Daniel, Olle och Linda. 

I övrigt är det mig veterligen inget att se på fredagkvällar, rätta mig gärna om jag fel.

RSS 2.0